Πώς να αναδείξετε το φωτισμό του σπιτιού σας

Posted by admin 04/07/2018 0 Comment(s)

Ο φωτισμός ενός δωματίου μπορεί να προσφέρει «ζεστασιά» στο χώρο, να αναδείξει τον χώρο και αν χρησιμοποιηθεί σωστά να κρύψει τις ατέλειές του. Είναι εν τέλει ένα ιδανικό εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου θα ομορφύνετε τον χώρο σας, ξεκουράζοντας παράλληλα τα μάτια σας.

Εξετάστε τις δυνατότητές του δωματίου σας και επιλέξτε τον φωτισμό που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε το χώρο σας στο έπακρο. Μπορείτε έτσι να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας όχι μόνο για να χαλαρώσετε, αλλά και για να δουλέψετε ή να διαβάσετε.

Όσον αφορά το καθιστικό, θα χρειαστείτε ένα με δύο κύρια φωτιστικά οροφής για τον κεντρικό φωτισμό, ενώ για τα σημεία όπου μπορεί κανείς να διαβάσει χρειάζεται ένα επιπλέον σώμα, όπως ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Σίγουρα πάντως είναι λάθος να επιμένετε σε έναν και μοναδικό κεντρικό φωτισμό.

Για το καθιστικό σας, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε επιπλέον λύσεις, αφού εδώ μπορεί να χρειαστεί να φωτίσετε πίνακες ή άλλα στοιχεία στους τοίχους. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Για ακόμη πιο άνετη ατμόσφαιρα, μπορείτε να επιλέξετε κρυφό φωτισμό.

Ο σκοπός των επιτραπέζιων φωτιστικών είναι να συμπληρώνει τον «περιφερειακό» φωτισμό, καθώς δημιουργούν διαφορετικές εστίες φωτός, την ίδια στιγμή που λειτουργούν άψογα και ως διακοσμητικά.

Η ποιότητα του φωτισμού είναι ένα ακόμη βασικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εξετάσετε. Όσο πιο θερμό είναι το φως που εκπέμπει ένας λαμπτήρας, τόσο πιο κοντά στο φυσικό φως θα είναι η απόχρωση που θα σας δώσει.  Από την άλλη, λαμπτήρες με ψυχρό φως εκπέμπουν, όπως είναι λογικό, πιο «σκληρό» φως.

Βέβαια, το αποτέλεσμα επηρεάζεται πάντα από τα χρώματα στους τοίχους, από τα καπέλα, από τις κουρτίνες ή ακόμη και από το χρώμα του δαπέδου. Αναγνωρίστε τις ανάγκες του χώρου σας και τελειοποιήστε τον μέσα από τον πλήρως ενημερωμένο κατάλογο φωτιστικών του InLight!