Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το σωστό φωτισμό στο υπνοδωμάτιό σας

Posted by admin 04/07/2018 0 Comment(s)

Ο φωτισμός του υπνοδωματίου είναι άκρως σημαντική υπόθεση, αφού αυτό είναι το δωμάτιο στο οποίο χαλαρώνετε και ηρεμείτε. Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό; Ας δούμε ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Είναι σημαντικό να μην επιλέξετε ένα έντονο φως που θα προέρχεται μόνο από μία πηγή στο δωμάτιό σας, αφού έτσι δε θα μπορείτε να χαλαρώνετε ποτέ.

Η επιλογή της σωστής λάμπας διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στον τρόπο που χαλαρώνετε. Προτιμήστε λάμπες που βγάζουν κίτρινο φως για πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αν τώρα μέσα στο υπνοδωμάτιό σας βρίσκεται και το γραφείο σας, τότε προτιμήστε πιο λευκές λάμπες.

Δοκιμάστε να αλλάξετε το διακόπτη σας με ντίμερ. Προφανώς και το δωμάτιο είναι ένας χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε, όμως σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και το έντονο φως. Το ντίμερ (ο χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτός μέσα σε ένα χώρο) θα σας φανεί χρήσιμο σε περιπτώσεις που χρειάζεστε οπωσδήποτε το φως.

Πέρα από το βασικό φωτιστικό που διαθέτει το υπνοδωμάτιό σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μερικά ακόμη πιο μικρά φωτιστικά στα κομοδίνα ή και σε άλλα σημεία του δωματίου.

Μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο χώρο του υπνοδωματίου είναι η επιλογή του κρυφού φωτισμού. Ο συγκεκριμένος φωτισμός «μαλακώνει» τις γραμμές του δωματίου και αναδεικνύει το χώρο και τα έπιπλα σε αυτόν. Δοκιμάστε να βάλετε κρυφό φωτισμό στα σημεία που θέλετε να αναδείξετε περισσότερο και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Στον πλήρως ενημερωμένο κατάλογο του InLight θα βρείτε τα φωτιστικά που θα γεμίσουν με φως το δωμάτιό σας και θα αλλάξουν τη ζωή σας!