Ο ιδανικός φωτισμός για διάβασμα

Posted by user 22/09/2018 0 Comment(s)

Τον Σεπτέμβρη είναι ο μήνας που οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και οι φοιτητές στις σχολές τους. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: επιστροφή στο διάβασμα. Ο σωστός φωτισμός αποτελεί βασική παράμετρο για ένα αποτελεσματικό αλλά και ξεκούραστο διάβασμα.

Το ιδανικό είναι να τοποθετήσεις το φωτιστικό του γραφείου σου πάνω από το βιβλίο και ελαφρώς μπροστά σου. Εάν το τοποθετήσεις πίσω σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις σκιές και θα δυσκολευτείς στο διάβασμα.

Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο χαμηλός φωτισμός δεν είναι ο ιδανικός για διάβασμα καθώς μπορεί να βλάψει τα μάτια. Όμως δεν είναι αλήθεια, απλώς τα κουράζει, καθώς τα μάτια καταναλώνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να κουράζονται οι μύες. Το να χρησιμοποιηθεί έντονος φωτισμός γραφείου σε σκοτεινό δωμάτιο, μπορεί να κουράσει εύκολα τα μάτια εξίσου. 

Θα πρέπει να επιλέξεις ένα φωτιστικό για το γραφείο σου που να ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σου και να σου δίνει ένα ξεκούραστο αποτέλεσμα. Να θυμάσαι: απόφυγε τις έντονες αντιθέσεις γιατί θα σε κουράσουν!