Το εφηβικό δωμάτιο

Posted by user 08/10/2018 0 Comment(s)

Το να διακοσμήσετε ένα εφηβικό δωμάτιο μπορεί να αποτελέσει από το πιο απλό ως τον μεγαλύτερο γρίφο που θα πρέπει να λύσετε. Το παιδί σας βρίσκεται σε μια ηλικία που έχει ξεκάθαρες απόψεις και αυτές θέλει να εκφράζονται και μέσα στον προσωπικό του χώρο, που είναι το δωμάτιό του.

Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε μαζί του. Μην ξεχνάτε δεν είναι πια παιδί ώστε να του επιβάλλεται τα θέλω σας. Ο χώρος του αποτελεί μέσω έκφρασης της δικής του προσωπικότητας και όχι της δικής σας. Αν το διαμορφώσετε όπως θέλετε εσείς θα είναι δύσκολο να το δεχτεί.

Μετατρέψτε το δωμάτιό του σε ένα χώρο φιλικό και ζεστό προς το παιδί σας που θα καλύπτει συγχρόνως τις ανάγκες του. Μπορεί να παράδειγμα να σας ζητήσει μια γωνιά που να χαλαρώνει με τους φίλους του ή ένα μπουντουάρ. Πετάξτε οτιδήποτε παιδικό ή βάψτε αυτό που μπορεί να προσαρμοστεί στο νέο δωμάτιο στο χρώμα επιλογής του παιδιού σας. 

Δημιουργείστε τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεται το παιδί σας, καθώς και τη βιβλιοθήκη που καλύπτει τις ανάγκες του. Τη διακόσμηση αφήστε τη πάνω του. Δεν υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Το προσωπικό στυλ του παιδιού σας αποτελεί τον καλύτερο οδηγό.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε απόλυτα με τις επιλογές του μην τις απορρίψετε. Να θυμάστε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την ωριμότητα και έχει την ανάγκη να εκφράσει το γούστο του και την προσωπικότητά του στον ιδιωτικό του χώρο.