Όταν το γραφείο μετακομίζει....στο σαλόνι

Posted by user 23/10/2018 0 Comment(s)

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ενώ χρειάζονται ένα γραφείο στο σπίτι δεν διαθέτουν τον κατάλληλο χώρο; Μην στενοχωριέσαι, γιατί κάθε γωνιά του σπιτιού σου μπορεί να μετατραπεί σε ένα γραφείο λειτουργικό και με αξεπέραστη αισθητική.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι ένα γραφείο και μια καρέκλα. Προσάρμοσε τη διάσταση του γραφείου στο χώρο που διαθέτεις. Καλό είναι να αφήσεις λίγο κενό δεξιά και αριστερά ώστε να μην δίνεται η αίσθηση ενός φορτωμένου χώρου. 

Μια γωνία στο σαλόνι, ο χώρος πίσω από τον καναπέ, ακόμα και δεξιά ή αριστερά από το τζάκι είναι χώροι που μπορείς να εκμεταλλευτείς για τη δημιουργία του γραφείου σου. Αν δεν θέλει να φαίνεται μπορείς να το «κρύψεις» σε ένα έπιπλο με πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας.   

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έπιπλα που να ταιριάζουν αρμονικά με τα ήδη υπάρχοντα του χώρου σου. Μπορείς και όχι, αν λάβεις υπόψιν σου ότι το γραφείο αποτελεί ξεχωριστό χώρο, οπότε μπορείς να του δώσεις διαφορετική αισθητική. 

Χρησιμοποίησε λευκούς και γήινους τόνους για ένα ξεκούραστο αισθητικά αποτέλεσμα. Αν είσαι πιο τολμηρός μπορείς να χρησιμοποιήσεις έντονα χρώματα. Μην φοβηθείς το χρώμα της μέντας. Αν συνδυαστεί σωστά, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Όπου και αν επιλέξεις να τοποθετήσεις το γραφείο σου, όποιο και αν είναι το ύφος που θα του δώσεις, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις την κατάλληλη πηγή φωτισμού. Αποτελεί σημαντική παράμετρο για ένα ξεκούραστο διάβασμα ή για μια ξεκούραστη εργασία.

Μην ξεχάσεις ότι το γραφείο με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα είναι το καθαρό και οργανωμένο γραφείο!!!