Από το κλασικό στο μοντέρνο

Posted by user 10/12/2019 0 Comment(s)

Εάν το σπίτι σου έχει μια πιο κλασική αρχιτεκτονική, δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι θα πρέπει και η διακόσμησή του να ακολουθεί. Μπορείς να την παντρέψεις με ένα πιο μοντέρνο ύφος διακόσμησης και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου αρμονικό.

Αρχικά μπορείς να τοποθετήσεις κάποιο έπιπλο ή διακοσμητικό σε ένα έντονο και φωτεινό χρώμα, όπως το κίτρινο, το μπλε ή το κόκκινο, δίνοντας μια μοντέρνα πινελιά στο χώρο σου. Όποιο χρώμα και αν επιλέξεις, φρόντισε να διατηρήσεις τη μονοχρωμία, καθώς τα πολύπλοκα μοτίβα και τα πολλά χρώματα παραπέμπουν σε παλαιότερης εποχής διακόσμηση.

Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις μοντέρνα έργα τέχνης, τα οποία θα δημιουργήσουν μια ωραία αντίθεση στον κλασικό σου χώρο. Αν δεν είναι από τους τολμηρούς και προτιμάς μια πιο ήπια λύση, μπορείς να κρεμάσεις ίδιες κορνίζες τοποθετώντας φωτογραφίες σου, σε οποιαδήποτε διάταξη σου αρέσει. Είναι σίγουρα ότι θα δημιουργήσεις μια μοντέρνα και προσωπική γωνιά στο σπίτι σου!

Αν είσαι λάτρης του βιβλίου, μπορείς να επενδύσεις σε μια μοντέρνα βιβλιοθήκη ή να καταφύγεις στη λύση των κρεμαστών ραφιών. Και αν πιστεύεις ότι ο τρόπος που θα τοποθετήσεις τα βιβλία δεν έχει σημασία, κάνεις λάθος! Ο συνήθης και παραδοσιακός τρόπος είναι η κάθετη διάταξή τους. Η μοντέρνα εκδοχή απαιτεί την οριζόντια διάταξή τους, αφήνοντας μάλιστα κενά ανάμεσά τους!

Τι λες λοιπόν, είσαι έτοιμος να παντρέψεις τον κλασικό σου χώρο με μια μοντέρνα διακόσμηση;