Η retro διακόσμηση του σπιτιού

Posted by user 05/02/2020 0 Comment(s)

Αναρωτιέσαι πώς να μεταφέρεις τον αέρα της ρετρό διακόσμησης στο χώρο σου; Διάβασε παρακάτω και θα βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!

 

Ξεκινώντας από το δάπεδο, η επιλογή είναι μονόδρομος, το φυσικό ξύλο. Βέβαια, εκτός από την κλασική του μορφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σανίδες σε μορφή ψαροκόκαλου. 

 

Όσον αφορά τα έπιπλα, δημιουργούν μεταξύ τους έναν άτυπο ανταγωνισμό διεκδικώντας το καθένα ξεχωριστά  μια περίοπτη θέση στο χώρο σου.  Όμορφες πολυθρόνες,  καναπέδες με επιμήκεις γραμμές, καρέκλες ή σκαμπό από χρώμιο σε λαμπερά χρώματα, στέκονται δίπλα σε πουφ με πολύ απαλά υλικά συνθέτοντας άνετα σύνολα, τα οποία σίγουρα θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου.

 

Στα υφάσματα και στα χαλιά μη φοβηθείς να αναμείξεις διαφορετικές υφές, όπως το βελούδο και η γούνα. Χαλιά με έντονα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να συνυπάρξουν με έντονους τοίχους και ιδιαίτερα διακοσμητικά. Ανάμειξε τα χρώματα και τα μοτίβα χωρίς δισταγμό!

 

Με τόσα χρώματα και μοτίβα, θα σκέφτεσαι τι φωτιστικά να επιλέξεις... ο πολυέλαιος σίγουρα δεν αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια. Κάθε άλλο, πολύχρωμος, μεγαλοπρεπής και λαμπερός από γυαλί ή plexiglass ταιριάζει αρμονικά από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο μέχρι το μπάνιο σου!