Και το Αirbnb έχει τα μυστικά του!

Posted by user 10/10/2019 0 Comment(s)

Η νέα τάση στον τουρισμό ονομάζεται airbnb, δίνοντας την δυνατότητα στους ταξιδιώτες να μείνουν σε ένα σπίτι ή σε ένα δωμάτιο αυτού, οικονομικότερα από ένα ξενοδοχείο, γνωρίζοντας παράλληλα και τις συνήθειες των ντόπιων. Πριν ετοιμαστείς να ανοίξεις την πόρτα σου στους επισκέπτες, θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές διακόσμησης. 

 

Αρχικά, φρόντισε ώστε ο χώρος να θυμίζει σπίτι και όχι ψυχρό δωμάτιο ξενοδοχείου. Μην ξεχνάς ότι είναι ένας από τους λόγους που οι ταξιδιώτες το επιλέγουν. Μπορείς να τοποθετήσεις μερικά βιβλία, περιοδικά ακόμα και επιτραπέζια παιχνίδια. Εμπλούτισε τον καναπέ σου με επιπλέον μαλακά μαξιλάρια. Αν ο χώρος σου είναι απλός και μονόχρωμος, μπορείς να επιλέξεις χρωματιστά, δίνοντας του έτσι μια πιο χαρούμενη διάθεση.

 

Αν θέλεις ο χώρος σου να είναι ελκυστικός και φιλόξενος, βγάλε τα παλιά έπιπλα και διακοσμητικά από αυτόν. Αυτό που σίγουρα δεν θέλεις είναι να δημιουργήσεις ένα χώρο που να φαίνεται παλαιωμένος.  Απόφυγε οποιαδήποτε υπερβολή και αν έχεις στο μυαλό σου. Ο χώρος θα πρέπει να είναι «καθαρός» και ξεκούραστος στον επισκέπτη.

 

Δώστε έμφαση στο κρεβάτι. Φρόντισε να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται και άνετο. Επίλεξε αναπαυτικά μαξιλάρια για να προσφέρεις ξεκούραστο ύπνο στους επισκέπτες σου. Τοποθέτησε μονόχρωμα σεντόνια του ίδιου χρώματος για να δείξει το κρεβάτι σου μεγαλύτερο.

 

Μην παραμελήσεις το μπάνιο σου. Είναι τόσο σημαντικό όσο και οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού. Πρόσφερε την αίσθηση ενός spa, τοποθετώντας κεριά με διακριτικό άρωμα, διαφορετικές πετσέτες για σώμα, πρόσωπο και χέρια, ακόμα και μπουρνούζι. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις ένα φυτό και μερικά αιθέρια έλαια και να είσαι σίγουρος ότι οι επισκέπτες σου θα εκπλαγούν ευχάριστα!

 

Απόφυγε τον έντονο φωτισμό στον χώρο σου. Αν έχεις μόνο κεντρικά φωτιστικά, προτίμησε λάμπες που να δίνουν ένα ξεκούραστο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, δώσε έμφαση στον περιφερικό φωτισμό, τοποθετώντας φωτιστικά εδάφους και λάμπες  σε τραπεζάκια. 

 

Όπως και να επιλέξεις να διακοσμήσεις τον χώρο σου να θυμάσαι ότι θα πρέπει να δίνεις την αίσθηση ενός καθαρού και φιλόξενου χώρου στον επισκέπτη σου!