Κυκλαδίτικος αέρας...στο σπίτι σας!!

Posted by user 23/06/2020 0 Comment(s)

Αγαπάτε τα νησιά των Κυκλάδων;  Θέλετε να διαμορφώσετε το σπίτι σας ώστε να αισθάνεστε ότι μένετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο κάποιου κυκλαδίτικου νησιού;  Κάνοντας μερικές αλλαγές στο χώρο σας, μπορείτε να του προσδώσετε ένα...μελτέμι αλλαγής!

 

Καταρχάς οι χώροι του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι μίνιμαλ, έχοντας τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία, δίνοντας πολλές φορές την εντύπωση ενός άδειου χώρου. Το λευκό, το γαλάζιο, το καφέ και το γκρι παίζουν κυρίαρχο ρόλο.

 

Τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε στους χώρους σας θα πρέπει να έχουν απλές γραμμές χωρίς έντονα χρώματα και σχέδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να  επιλέξτε μια ξύλινη τραπεζαρία σε λευκό χρώμα και να την ενισχύστε  με καρέκλες απλές, παραδοσιακές ή χωριάτικες.

 

 Επιλέξτε υφάσματα που να είναι δροσερά, βαμβακερά, λινά ακόμα και γάζες για να ντύσετε τα παράθυρά σας και τα καθίσματα του καναπέ ή των καρεκλών σας. Προτιμήστε τα μονόχρωμα υφάσματα. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και το καραβόπανο.

 

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε διακοσμητικά, προτιμήστε αυτά που έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως αμφορείς, μαγειρικά σκεύη, πήλινα αγγεία και άλλα. Αν ανήκετε στους πιο τολμηρούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοιχογραφίες με θέματα από τον Κυκλαδίτικο πολιτισμό.

 

Όσον αφορά το φωτισμό, μπορείτε να διαλέξετε παραδοσιακά φωτιστικά, όπως λευκούς ή μπεζ πολυελαίους ή  μοντέρνα φωτιστικά από ψάθα ή σχοινί, κεραμικό ή ακόμα και μεταλλικά μονόφωτα σε λευκό χρώμα ή πατίνα.  Εκτός όμως από τα κρεμαστά που θα χρησιμοποιήσετε για τη διάχυση του φωτός, θα χρειαστείτε λάμπες για έμμεσο φωτισμό, αλλά και σποτ άμεσου φωτισμού για το απαραίτητο εφέ των “άγριων” τοίχων.