Ο φωτισμός του μπάνιου

Posted by user 01/11/2019 0 Comment(s)

Είναι γεγονός ότι το μπάνιο είναι το δωμάτιο που περνάς τη λιγότερη ώρα και για αυτό συνήθως δεν δίνεις την απαραίτητη προσοχή στη διακόσμησή του. Όμως είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις το φωτισμό του χώρου αυτού.

 

Εκτός από το φυσικό φως, αν υπάρχει παράθυρο, και το οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς κατά τη διάρκεια της μέρας, θα πρέπει να προσέξεις και στα φωτιστικά που θα τοποθετήσεις. Η θέση τους θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην πέφτουν σκιές στον καθρέπτη. Θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη σύμφωνα με τις διαστάσεις και τις ανακλάσεις του φωτός στις επιφάνειες του χώρου.

 

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η τοποθέτηση του φωτισμού πάνω από τον καθρέπτη. Είναι ιδανικό να καλύπτεται όλη η πάνω επιφάνεια του καθρέπτη από το φωτιστικό και ο φωτισμός να πέφτει και στο πλάι του καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο φωτίζεται πιο σωστά το πρόσωπο.

 

Αν όμως θέλεις να δώσεις ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μπάνιο σου, μπορείς στο κέντρο του να τοποθετήσεις έναν πολυέλαιο. Σωστά διάβασες, ακόμα και με κρύσταλλα και αμέσως θα δώσεις έναν αέρα πολυτέλειας στο χώρο αυτό. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις  απλίκες αριστερά και δεξιά από τον καθρέπτη σου. Σίγουρα θα το έχεις δει σε κάποια ξενοδοχείο, μήπως έφτασε η στιγμή να το κάνεις και στο μπάνιο σου;

 

Ο κρυφός φωτισμός πίσω από τον καθρέπτη και τα σποτ με led λάμπες τόσο πάνω από την μπανιέρα σου, όσο και περιφερειακά στο χώρο, θα δώσουν μια μοντέρνα πινελιά. Αν έχεις ράφια, μία καλή επιλογή είναι τα σποτ κάτω από αυτά. Τέλος, αν θέλεις να ξεχωρίσεις αυτό που μπορείς να κάνεις είναι η κάθε λάμπα να βγάζει διαφορετικό φως, μπλε, πράσινο ή και κίτρινο.

 

Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να ανανεώσεις το φωτισμό του μπάνιου σου;