Το αριστοκρατικό βελούδο

Posted by user 08/01/2020 0 Comment(s)

Αποτελεί το πιο αριστοκρατικό ύφασμα. Τα παλαιότερα χρόνια το συναντούσαμε μόνο σε αριστοκρατικές κατοικίες καθώς ήταν πολύ ακριβό. Με το πέρασμα των χρόνων και καθώς άρχισε να είναι πιο φθηνό το κόστος του, το συναντάμε σε πολλά σπίτια. Η απαλή του υφή το καθιστά ιδανικό για τη χειμερινή περίοδο. Τα χρώματα που το αναδεικνύουν είναι το μπορντό, το μπλε, το σμαραγδί και το απαλό ροζ.

 

Επένδυσε σε ένα βελούδινο καναπέ. Σε ό,τι χώρο και να βρίσκεται θα κάνει την παρουσία του αισθητή. Είτε σε βρίσκεται σε ένα πιο ζωηρό καθιστικό είτε σε ένα με πολύ λιτή διακόσμηση το βελούδο θα δώσει στην ατμόσφαιρα μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς.  Μπορείς να εμπλουτίσεις τον καναπέ και με βελούδινα μαξιλαράκια, για ζεστές στιγμές χαλάρωσης.

 

Μια καθαρά χειμωνιάτικη επιλογή για την διακόσμηση του σπιτιού σου, είναι η βελούδινη κουρτίνα. Μόλις η άνοιξη κάνει την εμφάνισή της, θα πρέπει να τις αλλάξεις, αλλά αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ζεστό χειμωνιάτικο σκηνικό. Χρησιμοποιήστε τη βελούδινη κουρτίνα ως το statement στοιχείο και ειδικά αν ο χώρος σας είναι πιο ουδέτερος και μίνιμαλ.

 

 Ένα κρεβάτι με ταπετσαρία από βελούδο, θα δώσει μια βαθιά πολυτελή αίσθηση στο   δωμάτιό σου. Αν έχεις κάποιο βοηθητικό έπιπλο στο δωμάτιό σου, όπως σκαμπό, μπορείς να το ντύσεις με βελούδο. Ξέρεις τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς γλυκά και ζεστά όλο το βραδύ; Ένα βελούδινο πάπλωμα!!

 

Άλλαξε τις καρέκλες της τραπεζαρίας σου, αντικαθιστώντας το ύφασμα που ήδη έχουν με βελούδο. Επίλεξε και ένα χαλί στην ίδια υφή να ταιριάζει αρμονικά με τις καρέκλες και το ζεστός  χειμωνιάτικος χώρος είναι έτοιμος.