Το γραφείο στον επαγγελματικό σου χώρο

Posted by user 06/11/2019 0 Comment(s)

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Παρέχεις υπηρεσίες σε πελάτες και πρέπει να τους υποδέχεσαι στον επαγγελματικό σου χώρο; Πιστεύεις ότι ο επαγγελματικός σου χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ή νιώθεις ότι χρειάζεται μια αλλαγή; Μην παραμελείς την αισθητική του χώρου σου, αφού ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη εντύπωση που δίνεις στον πελάτη σου.  Διάβασε το άρθρο αυτό και σίγουρα θα βγεις κερδισμένος!

 

Σε καμία περίπτωση ο χώρος σου δεν θα πρέπει να αποτελείται από ετερόκλητα παλιά και σκονισμένα έπιπλα, που δίνουν την αίσθηση ότι τα έβαλες επειδή δεν είχες που αλλού να τα βάλεις. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν φυτά που να δίνουν την αίσθηση της παραμέλησης επειδή η γλάστρα είναι βρόμικη ή είναι ξεραμένα. Επίσης, δεν θα πρέπει να είναι ανοργάνωτο και ακατάστατο. Αν για το γραφείο σου ισχύουν τα παραπάνω, έφτασε η ώρα να ενεργοποιηθείς, γιατί ο χώρος σου δίνει την αίσθηση του μη σεβασμού στον πελάτη σου. Αυτό επιδιώκεις;

 

Αν η δουλειά σου απαιτεί όγκο εγγράφων, υπάρχουν βιβλιοθήκες και λοιποί αποθηκευτικοί χώροι που μπορείς να τοποθετήσεις στο γραφείο σου. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία σε διαστάσεις, σχέδια, χρώμα και τιμές, που σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και μπορείς να αγοράσεις. Ένα καλά τακτοποιημένο και οργανωμένο γραφείο δίνει την αίσθηση ενός φιλόξενου χώρου, που σίγουρα ο πελάτης σου θα εκτιμήσει.

 

Φρόντισε να υπάρχει επαρκής αριθμός καρεκλών στο χώρο σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από το να μην έχει ο πελάτης σου αναπαυτική καρέκλα να κάτσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ψάξει την πόρτα εξόδου. Είναι άβολο ο πελάτης σου να κοιτάζει την πλάτη της οθόνης του υπολογιστή σου ή να πρέπει να στραβολαιμιάσει για να έχει οπτική επαφή μαζί σου.

 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη επίπλων που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στον χώρο σου. Βρες τα κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σου. Το να φορτώσεις τον χώρο σου με έπιπλα ή διακοσμητικά μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσεις, μπορεί να αποδειχτεί σφάλμα, αφού μπορεί να οδηγηθείς στο αντίθετο αποτέλεσμα. 

 

Επίλεξε λοιπόν μόνο τα αναγκαία έπιπλα, φρόντισε ο χώρος σου να είναι καθαρός και τακτοποιημένος και είσαι έτοιμος να κερδίσεις ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη!