Η απρόσμενη επιλογή του μοβ

Posted by user 30/06/2020 0 Comment(s)

Το μοβ σίγουρα είναι ένα χρώμα που δεν επιλέγεται εύκολα για την διακόσμηση του σπιτιού. Θεωρείται αρκετά τολμηρό και «δύσκολο» ως χρώμα. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές, αν θέλεις να το εντάξεις αρμονικά στον χώρο σου.

 

Επίλεξε το έντονο μοβ και τοποθέτησέ το σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου σου ώστε να δημιουργηθεί χρωματική «ένταση». Μια καλή ιδέα είναι ένα μοβ χαλί ή κάποια κουρτίνα. Αν είσαι πιο τολμηρός, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο φωτιστικό σου ή στο κάθισμα της καρέκλας σου ή στα μαξιλαράκια του καναπέ σου. Ακόμα μπορείς να προσθέσεις έναν πίνακα σε αυτές τις αποχρώσεις. Επίλεξε όλα τα υπόλοιπα σε λευκούς ή ανοιχτούς γήινους τόνους για να αναδειχθεί καλύτερα το χρώμα.

 

Αν δεν σου αρέσει  έντονη απόχρωσή του, μην ανησυχείς. Η παλέτα του μοβ περιέχει και ωραίες απαλές αποχρώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Το να «ντύσεις» τον ένα σου τοίχο με μια ταπετσαρία σε ανοιχτή απόχρωση θα κάνει τη διαφορά στο χώρο σου. Ιδανικά τοποθέτησε ξύλινα διακοσμητικά σε χρυσή ματ απόχρωση.

 

Αν ανήκεις στην κατηγορία που σου αρέσει να συνδυάζεις διαφορετικά χρώματα στον χώρο σου, τότε το γκρι, το λευκό και το μπεζ αποτελούν σίγουρα μια ιδανική επιλογή. Διαφορετικές εντάσεις των χρωμάτων αυτών θα δώσουν ένα πολύ ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα στο χώρο σου. Υπάρχουν και άλλα χρώματα που θα μπορούσες να συνδυάσεις, όπως το κόκκινο και το κίτρινο, αλλά μπορεί να καταλήξεις σε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.

 

Αν είσαι λάτρης του μοβ και αρκετά τολμηρός, επίλεξε δυο ή τρεις αποχρώσεις του και συνδύασέ τες στον χώρο σου. Για παράδειγμα, στο σαλόνι σου, μπορείς να επιλέξεις ανοιχτή απόχρωση για τον τοίχο σου, και πιο σκούρα για τον καναπέ σου. Ακόμα και το χαλί σου μπορεί να είναι μοβ. Θα πρέπει όμως να προσέξεις ώστε οι αποχρώσεις να ταιριάζουν μεταξύ τους για να πετύχεις το αρμονικό αποτέλεσμα που θέλεις και για αυτό θα πρέπει να επιλέξεις ανοιχτόχρωμα και γήινα διακοσμητικά.

 

Με τη σωστή χρήση, τίποτα δεν είναι απαγορευτικό στη διακόσμηση του σπιτιού σου!