Η ατμόσφαιρα ορίζεται από τον φωτισμό

Posted by user 29/09/2020 0 Comment(s)

Ο φωτισμός συχνά θεωρείται δευτερεύον στοιχείο σε έναν χώρο. Αυτό που αγνοούν πολλοί είναι ότι ο σωστός φωτισμός στο σαλόνι μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες αντιθέσεις ώστε να επέλθει μια διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στον χώρο αυτόν.

 

Τα σποτάκια σε σιδηρόδρομο είναι μια ιδιαίτερα σύγχρονη επιλογή για το καθιστικό, καθώς το καθένα από αυτά μπορεί να  κατευθυνθεί σε διαφορετικά αντικείμενα και στα σημεία του καθιστικού που θέλεις να φωτιστούν. Ο σιδηρόδρομος θα φωτίσει επαρκώς όλο τον χώρο και θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίξεις με το φως ανάλογα με την κατεύθυνσή του.

 

Θέλεις να παίξεις ακόμα περισσότερο με το φως; Έφτασε η στιγμή να χρησιμοποιηθούν και οι  σκιές. Τα μικρά φωτιστικά τοίχου είναι τα πλέον κατάλληλα για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. Το σχέδιο πρέπει να είναι το ίδιο αλλά μπορεί να είναι και μίξη 2 χρωμάτων. Τοποθετούνται  ακανόνιστα στον τοίχο σε όλη την επιφάνεια από το τελείωμα των επίπλων και πάνω.  Εάν επιθυμείς ρυθμιστή έντασης αντί για απλό διακόπτη θα έχεις την επιλογή να ρυθμίζεις την έντασή τους δημιουργώντας μια ειδυλλιακή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα το βράδυ. Απλά μίνιμαλ φωτιστικά είναι ιδανικά σε αυτή την περίπτωση. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το παιχνίδι με το φως και όχι το φωτιστικό. Είναι μια κατασκευή ιδανική για μικρά διαμερίσματα με στιλ.

 

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλίκες και οδηγηθεί το φως προς μία κατεύθυνση. Ιδανικά, για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, άφησε το φως να δραπετεύσει προς τα πάνω και προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια κάθετη λωρίδα φωτός. Αν επιθυμείς να φωτίσεις μόνο το ταβάνι, αφήστε το φως να δραπετεύσει μόνο προς τα πάνω – θα δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο εφέ.

 

Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα στον χώρο σου!

Leave a Comment