Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Posted by user 01/12/2020 0 Comment(s)

Η ζεστασιά του αναμμένου τζακιού και τα πολλά λαμπάκια είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό αναλογιζόμενοι τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Αναμφίβολα αποτελεί την αγαπημένη περίοδο μικρών και μεγάλων. Καθώς οι μέρες μετράνε αντίστροφα για τον ερχομό τους, θα αναρωτιέσαι πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου.

 

Αν και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φημίζεται για την υπερβολή της που φτάνει σε σημείο κακογουστιάς, μήπως έφτασε η στιγμή να διακοσμήσεις το σπίτι σου πιο μίνιμαλ αλλά εξίσου καλαίσθητα; Θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες; Αν ναι, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω!

 

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένα με πολλά  πολύχρωμα στολίδια, γιρλάντες όλων των χρωμάτων και υπερβολικά λαμπάκια. Δοκίμασε να βάλεις στολίδια ενός ή δύο χρωμάτων που να ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να είναι έντονα τα χρώματα. Ο συνδυασμός του λευκού με το χρυσό ματ μπορεί να είναι πιο ήσυχος, αλλά σίγουρα και πιο καλαίσθητος. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αληθινό δέντρο και για στολίδια να βάλεις κουκουνάρια και ελάχιστα λαμπάκια. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο φορτωμένο, αλλά μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό.

 

Στο χώρο της τραπεζαρίας μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ ζεστό σκηνικό. Ένα μικρό έλατο, χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο, χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες, στεφάνια από κουκουνάρια και μικρές γιρλάντες είναι ό,τι χρειάζεσαι. Προτίμησε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!!!

 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνο στο χώρο της τραπεζαρίας και του σαλονιού. Τοποθέτησε κάλτσες χριστουγεννιάτικες στην κρεβατοκάμαρα, κρέμασε μερικά φωτάκια στο κουρτινόξυλο και η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί αμέσως. Στο χολ προτίμησε λιτή διακόσμηση, όπως ένα βάζο με γκι ή με κλαδιά από έλατο.

 

Μπορεί η ουδέτερη χρωματική παλέτα να δίνει ένα πιο κομψό αποτέλεσμα στο χώρο σας, αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείονται τα χρώματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κυπαρισσί, κόκκινο και μπλε σε ριχτάρια και διακοσμητικά μαξιλαράκια.

 

Μην ξεχάσεις να ανάψεις το τζάκι, αν έχεις, και να καλέσεις τους φίλους και την οικογένειά σου!!

 

Καλά Χριστούγεννα!!!!