Κίτρινο, το χρώμα του ήλιου

Posted by user 16/06/2020 0 Comment(s)

Ζούμε στην Ελλάδα τη χώρα που τις περισσότερες μέρες τον χρόνο έχει ήλιο. Το κίτρινο είναι το χρώμα του Ήλιου. Αποτελεί επίσης ένα γήινο χρώμα που σχετίζεται με την πνευματικότητα. Συνδύασέ το σωστά και δώσε φως στον χώρο σου. 

 

Επίλεξε το μπλε αφού τα δύο χρώματα είναι κύρια και λειτουργούν πολύ καλά μεταξύ τους, φτάνει να κοιτάξεις τον ουρανό και τον ήλιο! Το βαθύ ναυτικό μπλε συνδυάζεται αρμονικά με το έντονο κίτρινο. Τοποθέτησε σε μεγαλύτερη επιφάνεια το μπλε και παίξε με κίτρινες λεπτομέρειες, όπως μαξιλαράκια, διακοσμητικά ή φωτιστικά. Μη διστάσεις να μπλέξεις διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Αν προσέξεις την ισορροπία τους θα έχεις ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Το γκρι αποτελεί αναμφίβολα ένα χρώμα που ταιριάζει με το κίτρινο. Μια επιλογή για πιο μοντέρνους χώρους όπου το φωτεινό κίτρινο θα ζωντανέψει το μουντό γκρι. Επίλεξε τα κατάλληλα διακοσμητικά και ζωντάνεψε τον χώρο σου. Πρόσεξε όμως να μην είναι μεγάλη η επιφάνεια του κίτρινου, αρκέσου σε κάποιο πίνακα ή ένα χαλί.

 

Ένας χρωματικό ταίρι του κίτρινου που ίσως να σου φανεί υπερβολικό είναι το πράσινο. Αν αμφιβάλλεις για τον συνδυασμό αυτό κοίταξε μια μαργαρίτα όπου κίτρινο και πράσινο συνυπάρχουν. Χρησιμοποίησέ τα με φειδώ μέσα σε ένα ουδέτερο φόντο και θα αποτελέσουν έναν μοναδικό χρωματικό συνδυασμό που θα απογειώσει τον χώρο σου και θα σου ανεβάζει τη διάθεση καθημερινά.

 

Ποιο είναι το συμπληρωματικό χρώμα του κίτρινου; Το μοβ! Άρα πρόκειται για έναν αρμονικό αλλά τολμηρό συνάμα συνδυασμό. Για να κρατήσεις την ισορροπία στον χώρο σου μην κάνεις υπερβολές. Διακοσμητικά μαξιλάρια, ένα ριχτάρι για τον καναπέ ή κάποιο βάζο με λουλούδια είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μία χρωματική αντίθεση αλλά μια ιδιαίτερα ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

 

Τέλος, μπορείς να το συνδυάσεις με το ρομαντικό ροζ αφού οι γλυκές αποχρώσεις του είναι ιδανικές για να κατευνάσουν την ένταση του κίτρινου και τα δύο χρώματα καταλήγουν σε έναν συνδυασμό που είναι γλυκός και δυναμικός ταυτόχρονα. Μη διστάσεις  να τα επιλέξεις για να φωτεινό αποτέλεσμα.

 

Εσύ πώς θα συνδυάσεις το κίτρινο στον χώρο σου;